Skip to main content

Nadal a l’Escalante convida a jugar i experimentar amb les arts escèniques

El Escalante celebrarà aquest Nadal amb una variada programació que convidarà al públic familiar, infantil i juvenil a jugar, descobrir, experimentar i gaudir a través de les arts escèniques.

3-kindur

En Nadal a l’Escalante podreu veure 5 espectacles per a degustar  Días de nocilla y magia amb l’actor mag i actor Nacho Diago, viatjar de manera virtual a Islàndia a través dels ulls de les seues ovelles aventureres en Kindur de la compañía TPO o experimentar un dia de treball en una fàbrica de principis del segle XX amb Do Not Disturb de Vaivén Circo. També podreu construir amb objectes reciclats i sota la batuta de L’Horta Teatre la banda sonora per a una illa molt especial, Liliput, o endinsar-vos amb Mimaia Teatre en els cicles de la vida i la necessitat que les coses s’acaben perquè altres noves puguen començar amb la seua un muntatge Adiós Bienvenida.

????????????????????????????????????

La Memòria Històrica arriba al Escalante

Per primera vegada en el nostre recorregut de més de tres dècades, aquest desembre obrim la nostra programació -de manera paral·lela a la programació familiar- al públic adult amb el cicle Memòria Històrica. I ho fem perquè pensem que és necessari entroncar amb el nostre passat, ja siga aquest real o imaginat, a través de les arts escèniques. Per açò, us proposem 4 espectacles que examinen el món amb una visió crítica i que podreu veure’ls del 20 al 22 de desembre en el Teatre El Musical (TEM), espai al que s’ha traslladat la programació fins que acaben les obres de l’edifici.

1-la-piedra-oscura

Programats per l’actual director del Escalante, Josep Policarpo, el cicle s’obrirà amb La piedra oscura, de Centro Dramático Nacional y Lazona Teatro. Una vibrant peça sobre la memòria com a espai de justícia i la necessitat de redempció reconeguda amb 5 Premis Max. De la mà de Meriyanes Produccions recorrerem en Kilòmetres la història d’una família i el seu particular periple dins del marc de la Guerra Civil. I dues peces breus d’autores valencianes tancaran aquest cicle amb A mí nunca me cortó la cabeza, de Lupa Teatro i Yo maté a Carmencita Polo, de Mafalda Bellido. Històries molt diferents, íntimes i properes, que combinen l’humor i el drama per a cercar la complicitat del públic a través de dos originals relats.

2-yo-mate-a-carmencita-polo

4.000 escolars coneixeran a Tomasa Sawyer

Per l’escenari del Teatre El Musical (TEM) –espai al que s’ha traslladat tota la programació de l’Escalante fins que acaben les obres del seu edifici- transcorren fins a mitjan desembre Les aventures de T. Sawyer de la Teta Calva. Una adaptació inèdita de l’obra de Mark Twain en la qual Iaia Cárdenas i Xavo Giménez han canviat el gènere del protagonista, i en aquesta versió és una xiqueta: Tomasa Sawyer. Una travessa i valenta xiqueta que obeeix a la seua inquietud de descobrir i conquistar el món, colant-se on posa “No passar”.

Com explica el seu director Xavo Giménez, aquesta obra “parla de la llibertat, de la rebel·lia davant l’autoritarisme, de la ineficàcia del model educatiu basat en la prohibició i el càstig, i de la importància de gaudir de la vida com una aventura contínua”. Sota aquestes premisses s’articula l’obra mestra de Twain, que cent quaranta anys després de la seua publicació segueix més viva que mai. “Un microcosmos que es reflecteix en una forma de viure ja passada però al mateix temps una fidel imatge dels xiquets d’avui. I està en nosaltres, els adults, intentar que aqueixa energia, aqueixa curiositat infantil es mantinga viva durant tota la vida”, explica Giménez.

 

Funcions obertes al públic: Dimarts 6 i Dijous 8 desembre les 18:00h.

Lloc: Teatre el Musical Plaça del Rosari nº3

Teaser: https://vimeo.com/188816814

 

web