Skip to main content

Escalante

Una fàbrica
de somnis des de 1985

Qui som?

L’Escalante és el projecte escènic per a la Infància i la Joventut de la Diputació de València. Nascut  l’any 1985, va ser el primer teatre a Espanya que va apostar per oferir produccions i exhibicions de qualitat per als infants i als joves que, fins llavors, només es trobaven en el teatre per a adults. Si aquests han estat els seus dos punts forts, amb els anys ha anat creixent, incorporant la formació, amb la creació de l’Escola de Teatre l’any 1995 i no menys important, la convocatòria anual a l’escriptura del Premi de Teatre Infantil i Juvenil.

Així doncs, en tot aquest temps, l’Escalante ha potenciat la creació de vora 60 produccions pròpies, espectacles de gran i xicotet format amb títols i disciplines  ben diverses. Ha programat,  temporada a temporada, milers de funcions de companyies valencianes, d’àmbit estatal o internacional destinades a públic escolar i familiar.

l’Escalante s’ha convertit en un projecte que ha consolidat un públic ben atent i alhora ha servit per a impulsar i consolidar les trajectòries dels i les professionals de les arts escèniques valencianes.

Realitzant
Produccions
des del 1985

La màquina de Rube Goldberg (2023) – Allò que ens uneix (2023) – El xiquet que volia una falda escocesa (2022) – Rebel·lió (2022) – Xafar la gespa (2022) – Lluna (2022) – Cremallera (2020) – L’increïble assassinat d’Ausiàs March (2019) – Anna i la màquina del temps (2019) – Yolo (2018) – Pi (2018) Les 7 diferències (2018) i moltes més …

Al reconeixement del públic es sumen els nombrosos premis rebuts. Al 1995, el Ministeri de Cultura, concedeix  la Medalla al Mèrit de les Belles arts en la seua categoria de plata. I l’any 2023 l’Acadèmia de les Arts escèniques li otorga  la Medalla d’Or. Amb ser els Premis més significatiu, mai han faltat en les prestatgeries de l’Escalante altres com els  obtinguts des de la crítica, dels professionals, dels organismes públics o dels mitjans de comunicació…

Ara bé, el millor premi és continuar alçant el teló cada temporada, cada funció.