Skip to main content

Històries del Nan Borumballa

Victor està ingressat a l’hospital perquè ha de pasar per una operacio. És de nit i per la seua habitació desfilen els pesonatges més estranys. És un somni o és realitat? El Gran Manaire de l’Ombra amenaça de llevar-li tots els seus records, però en aquest combat singular, Víctor comptarà amb l’ajuda de Llum i l’extraordinari nan Borumballa.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2022.

Edat recomanada: A partir de 10 anys.

Merrick. L’home elefant

La veritable i meravellosa vida de l’home elefant. Plena d’esperança i resiliència a pesar de la maldat humana. Possiblement, el primer cas documentat sobre assetjament emocional de la història.

A causa de les deformacions físiques, Joseph Merrick va viure situacions molt dures que superà amb esperança i sense un gram de maldat. La pèrdua de sa mare, el maltractament per part de son pare o l’explotació del seu físic com a raresa de circ són alguns dels episodis de la difícil però meravellosa vida d’aquest home, un bon exemple de bondat humana.

Joseph Merrick, l’home elefant, era l’ésser més humà que ha donat la humanitat.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2021.

Abril a casa

En poques hore, el món es capgira. Abril no tornarà a escola en molts dies i la mare treballarà des de casa. Una epidemia ho ha parat tot i cal quedar-se a casa. Durant el confinament, Abril intercanviarà cartes amb una nova veïna, de la qual es farà amiga, tot i que el futur encara els té reservada alguna sorpresa.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2020.

Edat recomanada: A partir de 12 años.

La xiqueta que volia arribar a la pau

Els focs d’artifici omplin el cel de llum. Per a la xiqueta protagonista, és un espectacle, però els adults ho miren amb uns altres ulls, plens de por. Per això, el pare de la xiqueta l’animarà a fugir i veure els focs des de més lluny, fins que arribe a un lloc anomenat la Pau. Una bella al·legoria sobre la guerra vista des de la mirada infantil.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2019.

Edat recomanada: Des de 10 fins a 14 anys.

Cremallera

Lina, Sara i Hala viuen en un campament de refugiats. Juntes aprendran el significat de paraules com guerra, exili, deportació o reagrupament, però també d’expressions com amor, amistat, solidaritat i empatia.

Una reflexió sobre la situació dels refugiats des de la mirada innocent d’un grup de xiquetes, apta tant per a adults com per a infants.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2018.

El xiquet que volia una falda escocesa

El protagonista d’aquesta historia només té un desig per al seu aniversari: vol una falda. Però els seus pares pensen que, si li la regalen, els seus companys es riuran d’ell. El que no saben és que el xiquet té molt clar com se sent i està decidit a emprendre un viatge fantàstic cap a l’únic lloc del món on sap que els homes poden dur falda sense cap impediment: Escòcia.

Premi Teatre Infantil Escalante, 2017

El llibre de la selva

Mowgli, el protagonista d’aquesta obra inspirada en la famosa novel·la de Rudyard Kipling, és un xiquet abandonat en la selva que ha trobat la protecció de llops, la de l’ós Baloo i la de la pantera negra Bagheera. Però, quan es fa major, ha d’enfrontar-se al Shere Khan, qui mai no li ha tingut estima i que, a més, vol convertir-se en el rei de la selva.

Sam El Pirata i l’illa de les ànimes captives

Sam és un pirata que viu a bord del Falcó Daurat amb tota la seua tripulació. Però quan el vaixell naufraga, arriben a una illa estranya: la de les ànimes captives. Allí, Sam troba un medalló que conté el mapa d’un tresor. Disposats a trobar-lo, remouran cada racó de l’illa. El que no saben és que un altre pirata, el capità Donovan, els espera per a atrapar-los i torturar-los amb l’ajuda del monstre Benigne.

Premi Teatre Infantil Escalante, 2016

Els viatges de Marco Polo

El jove Marco Polo ha d’emprendre un viatge per les rutes asiàtiques: Pèrsia, Armènia, l’Índia i la Xina, on li esperen les aventures més meravelloses que mai no s’han contat: l’amor d’Iang-Li-Pan i l’odi del pervers Acmat.

Merlí i el jove Artús

Gegants, cavallers invisibles, donyets del bosc…, aquest és el món on el jove Artús, el seu amic Lancelot, la seua amada Ginebra i el mag Merlí viuran les aventures més fantàstiques i s’enfrontaran a les perverses maniobres de Mordred i Morgana. Mentrestant, la fabulosa espasa Excalibur, clavada en la pedra, espera ser extreta per la mà del futur rei d’Anglaterra.

Alicia

Un dia, perseguint un conill blanc, la curiosa Alícia arriba al país de les meravelles, un món habitat per uns personatges extraordinaris i excèntrics, amb els quals viurà un cúmul d’aventures insensates.

Joan el Cendrós

¿No heu desitjat mai tindre un físic diferent? Això li passa a Joan, quan, en el seu últim dia de curs de l’institut, intenta dir-li a una companya de classe per tots els mitjans que la vol. Tan difícil li resulta que necessitarà l’ajuda d’una fada molt particular perquè confie en ell mateix i es mostre tal com és.