Skip to main content

Merrick. L’home elefant

La veritable i meravellosa vida de l’home elefant. Plena d’esperança i resiliència a pesar de la maldat humana. Possiblement, el primer cas documentat sobre assetjament emocional de la història.

A causa de les deformacions físiques, Joseph Merrick va viure situacions molt dures que superà amb esperança i sense un gram de maldat. La pèrdua de sa mare, el maltractament per part de son pare o l’explotació del seu físic com a raresa de circ són alguns dels episodis de la difícil però meravellosa vida d’aquest home, un bon exemple de bondat humana.

Joseph Merrick, l’home elefant, era l’ésser més humà que ha donat la humanitat.

Premi de Teatre Infantil Escalante 2021.

El llibre de la selva

Mowgli, el protagonista d’aquesta obra inspirada en la famosa novel·la de Rudyard Kipling, és un xiquet abandonat en la selva que ha trobat la protecció de llops, la de l’ós Baloo i la de la pantera negra Bagheera. Però, quan es fa major, ha d’enfrontar-se al Shere Khan, qui mai no li ha tingut estima i que, a més, vol convertir-se en el rei de la selva.

Això era i no era

Robert i Guillem han de fer una incursió en la biblioteca per a recuperar un anònim contra la bibliotecària que Guillem ha firmat, innocentment, amb els seus propis noms. Però durant la nit la seua imaginació es dispararà i els personatges dels llibres els provocaran més d’un sobresalt.

Els viatges de Marco Polo

El jove Marco Polo ha d’emprendre un viatge per les rutes asiàtiques: Pèrsia, Armènia, l’Índia i la Xina, on li esperen les aventures més meravelloses que mai no s’han contat: l’amor d’Iang-Li-Pan i l’odi del pervers Acmat.

Merlí i el jove Artús

Gegants, cavallers invisibles, donyets del bosc…, aquest és el món on el jove Artús, el seu amic Lancelot, la seua amada Ginebra i el mag Merlí viuran les aventures més fantàstiques i s’enfrontaran a les perverses maniobres de Mordred i Morgana. Mentrestant, la fabulosa espasa Excalibur, clavada en la pedra, espera ser extreta per la mà del futur rei d’Anglaterra.

Alicia

Un dia, perseguint un conill blanc, la curiosa Alícia arriba al país de les meravelles, un món habitat per uns personatges extraordinaris i excèntrics, amb els quals viurà un cúmul d’aventures insensates.

Joan el Cendrós

¿No heu desitjat mai tindre un físic diferent? Això li passa a Joan, quan, en el seu últim dia de curs de l’institut, intenta dir-li a una companya de classe per tots els mitjans que la vol. Tan difícil li resulta que necessitarà l’ajuda d’una fada molt particular perquè confie en ell mateix i es mostre tal com és.

La volta al món en 80 dies

El cavaller anglés Phileas Fogg aposta amb els seus amics que és possible donar la volta al món en 80 dies. Per a demostrar-ho, emprendrà un viatge amb el seu criat, però pel camí es trobaran amb molts obstacles que els posaran a prova i faran perillar l’èxit de la seua aventura.

I de sobte Plif!

Poll i Hula han suspés el curs. Per a poder aprovar decideixen escriure l’aventura d’uns simpàtics titelles: els Pupepos. El problema comença quan, en una de les pràctiques, la refinada Serpentina beu un verí que Poll i Hula han elaborat per equivocació. La recerca d’un antídot els arrossegarà a un món fantàstic.

Somni d’una nit d’Estiu

El bosc màgic és l’espai triat per diversos enamorats per a buscar refugi i llibertat. Però una nit d’estiu hi apareix Puck, el donyet maliciós, posseïdor d’un poderós elixir d’amor amb el qual confondrà els amants i crearà equívocs molt divertits.

Contes dels Grimm

Els germans Grimm estan a punt d’ultimar la seua recopilació de contes populars quan troben una fira ambulant. Allí coneixen un munt de personatges que tracten d’animar els pobles que recorren. Aquests mateixos personatges els descobriran uns relats fabulosos que finalment inclouran en el volum que els va donar fama universal.

El Gepereut de Notre Dame

Aquesta adaptació de la gran novel·la gòtica de Víctor Hugo mescla intriga i humor per a transmetre als joves lectors els valors humans que la història del geperut Quasimodo condensa encara en l’actualitat. Abandonat en la catedral de Notre Dame de París, Quasimodo somia de ser acceptat per la societat i trobar algú que el vulga. ¿Serà la bella Esmeralda qui canviarà la seua vida?