Skip to main content

Escena Diversa proposa per 2020 tres aventures escèniques per a desenvolupar la imaginació, entendre el món i emocionar-se amb la poesia de Lorca

El Teatre Escalante, prosseguirà la programació del segon semestre de la temporada amb la continuació del cicle Escena Diversa. I ho farà embarcant a xiquets i joves del 12 al 30 de gener en tres aventures escèniques que els permetran conéixer a l’enginyós nàufrag d’una illa deserta; endinsar-se amb un panda en els paisatges de la Xina mil·lenària; o deixar-se seduir per la poesia de Lorca.

El Teatre de l’Abast i Zero en Conducta signen la producció Rob, un espectacle sense text per a xiquets majors de 5 anys, que podrà veure’s en La Mutant del 12 al 16 de gener de 2020. Inspirat en el llibre Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Rob recrea la vida i aventures d’un nàufrag que combat la soledat i l’aïllament desenvolupant una prodigiosa imaginació.

Un viatge molt diferent però igual de suggeridor és el que proposa per a xiquets i xiquetes de 3 a 7 anys la companyia italiana TPO a La casa del Panda. Un espectacle, programat del 19 al 23 de gener en La Mutant, que recorre la cultura, les tradicions i les mil històries de la Xina, un país que, com aprendran els joves espectadors, ens demostra que existeixen moltes maneres d’entendre el món.

Finalment,  tancarem Escena Diversa amb Federico, un espectacle en castellà per a majors de 8 anys, que acollirà el teatre El Musical del 26 al 30 de gener. En ell, sota la direcció de Paco Zarzoso, La Subterrànea oferirà un recorregut per l’imaginari, la poesia, els dibuixos i el teatre de Lorca, donant vida als seus somnis i malsons.

Il•lusionisme amb el campió de màgia d’Espanya Nacho Diago

L’Escalante rebrà el nou any revelant a xiquets i majors El misteriós cas de Houdini i l’habitació tancada, els secrets de la qual ens descobrirà Nacho Diago el 3 i 4 de gener en el Teatre Principal. L’artista valencià convidarà al públic a deixar-se captivar per la màgia a través de la llegenda d’un dels seus grans mites: Houdini. El mateix que va aconseguir fer història en el escapisme però també desmuntar les estafes de molts timadors que asseguraven tindre contacte amb el sobrenatural. Un espectacle que fusiona l’il·lusionisme amb el teatre, el mapping i els titelles per a submergir-nos amb humor en una experiència de jocs visuals i màgia que conviden al públic a participar. Un homenatge al gran mestre que narra de manera atractiva un misteriós capítol de la seua vida.

L’actor, mag i creatiu multidisciplinari Nacho Diago va començar la seua marxa artística des de molt jove actuant en els més prestigiosos festivals de màgia de tota l’escena nacional fins a alçar-se amb el I Premi de Màgia en el Congrés Màgic Nacional i convertir-se en el campió de Màgia d’Espanya. El seu treball segueix una línia d’investigació en la qual l’objecte quotidià i comú es transforma per a convertir-se en una cosa poètica, màgica i inesperada. Entre les seues produccions es troben Dies de nocilla i màgia, Viatge a la Lluna o La Caixa, tots ells recomanats per la Xarxa Nacional de Teatres.

YOLO s´instal.la en el Teatre Principal per a contagiar felicitat

L’energia de Yolo pujarà a l’escenari del Teatre Principal del 26 al 31 de desembre per a conquistar al públic escolar i familiar amb un espectacle innovador que exalta l’esperit vitalista i jovial a través dels nous llenguatges del circ contemporani. Una producció de l’Escalante creada per la Cia Lucas Escobedo, reconeguda amb dos premis FETEN al Millor Espectacle de Gran Format i Millor Espai Sonor i amb el Premi Arts Escèniques Valencianes 2019 al Millor Espectacle de Circ.

Un espectacle sense xarxa, arriscat i únic, que aposta pel més difícil encara amb acrobàcies, equilibris, tècniques aèries i contorsionismes executats amb destresa i sensibilitat per un elenc d’artistes amb sòlides trajectòries en el circ, el teatre i la música: Jana López, Edu Martínez, Laia Sales, Pablo Meneu, Raquel Molano, Lucas Escobedo i Plácido Militano, aquest últim reconegut enguany com Millor Artista de Circ en els Premis Arts Escèniques Valencianes. I tots ells abrigallats sota l’espai escènic dissenyat per Luis Crespo, la il·luminació de Juanjo Llorens, el vestuari d’Amaya Sanmartín i l’espai sonor de Edu Soriano.

La música, el cant, la percussió corporal i els versos de Goytisolo i Celaya posen veu a aquest espectacle per a impulsar el significat de les paraules que li donen títol: YOLO (You Only Live Once), només es viu una vegada. Una potent banda sonora creada ex profeso per Raquel Molano, pensada i ideada per a contagiar felicitat al públic i recordar la importància de viure el moment, assaborir els instants i celebrar la vida amb alegria i bon humor.