Skip to main content

Fem memòria amb Paca Aguirre, Josefina Aldecoa i María Teresa León

Dins del nostre cicle de Teatre de la Memòria, pugem aquest octubre a l’escenari del Teatre Principal quatre relats teatrals destinats al públic adult que transiten per la nostra història recent i en els quals la dona és protagonista.

Cactus Teatre presenta en Historia de una maestra la seua adaptació teatral de la novel•la de Josefina Aldecoa; Hongaresa de Teatre realitza en Encendidas una recorregut vital d’Espanya a través de la figura de la poeta Paca Aguirre; La Phármaco balla la Memòria de la malenconia de l’escriptora María Teresa León en Una gran emoció política; i Teatro del Acantilado aborda en La geometria del trigo la importància de cuidar els vincles amb el passat.

 

L’ Escalante programa Flou Papagayo en el Teatre Principal dins del marc de Russafa Escènica

El Teatre Escalante pujarà a l’escenari del Teatre Principal l’espectacle circense Flou Papagayo, de la companyia catalana Mumusic Circus. I ho farà dins del marc de Russafa Escènica, festival amb el qual col•labora per segon any consecutiu amb una proposta infantil dins del seu apartat Russafa OUT, que incorpora espectacles que es realitzen en centres i institucions culturals fora del seu barri.

En el context del festival, l’Escalante ha programat del 30 de setembre al 2 d’octubre un muntatge multidisciplinari en el qual el circ -verticals, funambulisme, suspensió capil•lar, patins, etc.- i la música en directe emboliquen el viatge delirant que emprenen tres personatges amb caràcters sensibles i caòtics.

Adrián Novella guanya el Premi de Teatre Infantil Escalante 2019

L’última edició del Premi de Teatre Infantil Escalante ha recalat en el dramaturg Adrián Novella per la seua obra La Pau, un text que parla sobre la guerra a través de la mirada d’una xiqueta que juga i imagina un món millor.

El jurat, presidit per Inmaculada Garín i compost per Toni Agustí, Jorge Picó i Inmaculada Sancho, ha acordat per unanimitat concedir el guardó a aquesta obra “per la seua temàtica actual i compromesa, generadora d’imatges suggeridores, que permeten una possible posada en escena contemporània i innovadora”. A més, ha destacat “el tractament dels xiquets com a éssers complets, amb capacitat de patir i d’entendre el sofriment dels altres”, així com “el ritme del diàleg i l’univers musical, ple de referents al voltant de David Bowie”.

El Premi de Teatre Infantil Escalante, que reconeix la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil en valencià, està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l’editorial Bromera.