Skip to main content

Les actrius Verónica Ronda i Isabel Rocatti a l’Escola Escalante

Dos grans actrius han estat aquest abril l’Escola per a Professionals de l’Escola de Teatre Escalante impartint dos estimulants cursos.

La veu que parla i els seus colors

A partir de textos de Shakespeare i “Les mosques” de Sartre, l’actriu Verónica Ronda  va oferir un seminari de tècnica vocal en el qual els actors i actrius han pogut redescobrir la seua veu.

 

Exploració de l’Ací i Ara

Per altra banda, l’actriu Isabel Rocatti ha impartit el taller “Teatre i Gestalt” un viatge en el qual els alumnes han realitzat multitud d’exercicis basats en la teràpia Gestalt – teràpia que explora l’atenció en l’Ací i Ara en el context Jo/Tu. Atenció al sí mateix. Atenció a l´altre i autenticitat en l´encontre- propiciant el vertader contacte amb l´experiència. 

En maig, Menut Teatre per a la primera infància

Tanquem la temporada amb Menut Teatre. Un cicle dedicat a la primera infància que pretén ser una celebració per a les famílies, un acte festiu i emotiu alhora amb els bebès que tenen un primer contacte amb l’escena. Els primers tres diumenges del mes de maig Menut Teatre convida els xicotets espectadors a viure experiències escèniques úniques amb tres espectacles que despleguen, a través de la dansa, la música i les arts visuals, universos emocionals, poètics i sonors que s’instal·laran tots en la Carme Teatre.

Les marionetes del Tof Théâtre, la concepció estètica del polifacètic artista Antonio Catalano i l’indòmit violí del músic Max Vandervorst, confeccionen Piccoli Sentimenti, un cant al despertar de la sensibilitat artística. Una joia del teatre de titelles europeu en el qual el públic s’asseu en el mateix escenari per a conéixer un món d’arena i de miniatures, amb un cel de bambú i unes xicotetes construccions fetes amb pals. Un viatge poètic per a despertar les primeres emocions dels xiquets i xiquetes de 3 a 5 anys, que podrà veure’s el 5 de maig a les 17.00 h i a les 18.30 h.

 

Prenent l’univers pictòric de Kandinsky com a punt de partida, els valencians PanicMap conviden a viatjar el públic de la primera infància, d’1 a 3 anys, amb Pequeño Big Blue, la curiositat del qual el porta a llocs desconeguts plens de formes, moviment i colors per a gaudir i jugar junts d’una manera totalment desconeguda. Un espectacle que es presenta en una única funció el 12 de maig a les 18.00 h.

I una comèdia musical per a bebès de 0 a 3 anys tancarà el cicle Menut Teatre amb Crassh Babies, de la companyia portuguesa Wetumtum. Reconegut amb el Premi del Públic en el Festival Internacional de Teatre de Castella i Lleó, l’espectacle és una combinació de percussió, moviment i comèdia visual, en el qual tot és un pretext per a produir so amb una energia contagiosa. Un viatge pel món Crassh amb un llenguatge vocal propi, protagonitzat per dos personatges que habitaran amb la seua musicalitat l’escenari de la Carme Teatre en una única representació el 19 de maig a les 18.00 h.

Entrades disponibles en:

https://escalantecentreteatral.dival.es/ciclo/menut-teatre?parentid=875

 

“El xiquet que volia una falda escocesa” ja està a les llibreries

Què succeeix quan el teu fill de 8 anys et demana com regal d’aniversari una falda? Un desig infantil que podria ser com un altre qualsevol però que no obstant això pot generar controvèrsia i inquietud a pares i mares. Aquest és el plantejament que recorre les pàgines de El xiquet que volia una falda escocesa, un relat teatral destinat al públic infantil en el qual el jove dramaturg, actor i director Adrián Novella (València, 1991) aprofundeix en el conflicte de la identitat de gènere per a defensar la importància de ser un mateix.

El llibre, que acaba de publicar l’editorial Bromera i que vam presentar a la Casa del Llibre de València, va obtindre el Premi de Teatre Infantil Escalante 2017, guardó dotat amb 5.000€ que atorga la Diputació de València, el jurat de la qual va estar compost per Empar Canet, Eva Zapico i Chema Cardeña. Un premi que, com assenyala Josep Policarpo, director del Teatre Escalante, està donant a conéixer una nova generació de dramaturgs: “Adrián Novella és una de les veus més joves i alhora més sòlides del recent teatre valencià, que ja ha estat avalat amb nombrosos premis. Amb El xiquet que volia una falda escocesa ha aconseguit una obra actual, audaç, divertida, que reivindica la llibertat d’elecció i la no renúncia a les conviccions més profundes que tots tenim. Una lliçó fonamental per als nostres xiquets i xiquetes”.

L’obra de Novella relata el viatge d’un xiquet que vol portar falda i davant la negativa dels seus pares empren una travessia fantàstica fins a l’únic lloc on sap que els homes poden vestir-la sense que ningú els jutge: Escòcia. Un personatge valent que, malgrat la seua joventut, refusa les conviccions socials i lluita per complir el seu desig fent front a tots els obstacles i prejudicis. En el camí, els seus progenitors seran companys, mestres i enemics, però també es convertiran en cavallers, fades padrines, ovelles i bruixes.

 

La veu cantada de Andrés Navarro

La veu cantada és la prolongació de la veu parlada. Baix este pretext va articular Andrés Navarro el curs impartit a l’Escola Permanent per a Professionals de les Arts Escèniques de l’Escalante. L’últim dia els alumnes van mostrar l’excel·lent treball realitzat durant tres setmanes de treball intens en el qual han aprés afinació, bona dicció, projecció de la veu, interpretació i molt més.