Skip to main content

“El xiquet que volia una falda escocesa” ja està a les llibreries

“El xiquet que volia una falda escocesa” ja està a les llibreries
Notícies

“El xiquet que volia una falda escocesa” ja està a les llibreries

Notícies

“El xiquet que volia una falda escocesa” ja està a les llibreries

Què succeeix quan el teu fill de 8 anys et demana com regal d’aniversari una falda? Un desig infantil que podria ser com un altre qualsevol però que no obstant això pot generar controvèrsia i inquietud a pares i mares. Aquest és el plantejament que recorre les pàgines de El xiquet que volia una falda escocesa, un relat teatral destinat al públic infantil en el qual el jove dramaturg, actor i director Adrián Novella (València, 1991) aprofundeix en el conflicte de la identitat de gènere per a defensar la importància de ser un mateix.

El llibre, que acaba de publicar l’editorial Bromera i que vam presentar a la Casa del Llibre de València, va obtindre el Premi de Teatre Infantil Escalante 2017, guardó dotat amb 5.000€ que atorga la Diputació de València, el jurat de la qual va estar compost per Empar Canet, Eva Zapico i Chema Cardeña. Un premi que, com assenyala Josep Policarpo, director del Teatre Escalante, està donant a conéixer una nova generació de dramaturgs: “Adrián Novella és una de les veus més joves i alhora més sòlides del recent teatre valencià, que ja ha estat avalat amb nombrosos premis. Amb El xiquet que volia una falda escocesa ha aconseguit una obra actual, audaç, divertida, que reivindica la llibertat d’elecció i la no renúncia a les conviccions més profundes que tots tenim. Una lliçó fonamental per als nostres xiquets i xiquetes”.

L’obra de Novella relata el viatge d’un xiquet que vol portar falda i davant la negativa dels seus pares empren una travessia fantàstica fins a l’únic lloc on sap que els homes poden vestir-la sense que ningú els jutge: Escòcia. Un personatge valent que, malgrat la seua joventut, refusa les conviccions socials i lluita per complir el seu desig fent front a tots els obstacles i prejudicis. En el camí, els seus progenitors seran companys, mestres i enemics, però també es convertiran en cavallers, fades padrines, ovelles i bruixes.