Skip to main content

Concurs públic per a gestionar i dirigir l’Escola Escalante

Ja està publicat l’anunci de licitació per a la contractació del servei de gestió i direcció de la nostra Escola. Us deixem el link amb tota la informació:

L’Escola de Teatre Escalante va nàixer el 1993 amb la intenció d’acostar les arts escèniques al públic i convertir la formació en un instrument de diversió i desenvolupament personal i social. A més, l’Escola vol oferir als professionals una oportunitat per a l’especialització en la formació acadèmica.

El seu funcionament, tant a nivell pedagògic com a nivell logístic, garanteix i tutela l’activitat de l’escola i l’aprenentatge de l’alumnat. L’equip pedagògic es compon de professionals en actiu, amb un coneixement profund de la realitat teatral, tant en el pla professional com en el pedagògic, distribuïts en departaments didàctics que garanteixen la correcta vertebració d’un pla d’estudis dinàmic i actual.

Presentem el primer estudi sobre la presència femenina en les arts escèniques

Som pioners en els teatres valencians en realitzar un estudi sobre la paritat en les arts escèniques. L’estudi, que respon al compromís que va adquirir el nostre director Josep Policarpo de calibrar l’eficiència i consecució dels seus objectius i establir mesures de control, avaluació i de seguiment de resultats, se centra a analitzar la presència femenina en el Teatre Escalante durant la temporada 2016-2017. I tot açò, amb la finalitat d’avançar cap a la paritat dins d’un context marcat per la gran desigualtat de gènere existent en el sector de les arts escèniques, tal com ve denunciant des de fa temps l’Associació Clásicas y Modernas.

Els resultats d’aquest estudi són bastant reveladors i com assenyala Policarpo, “la situació del Teatre Escalante podria ser l’espill en el qual es podrien mirar la resta de les arts escèniques valencianes quant a la presència de la dona”.

 

Informe Teatre Escalante