Skip to main content

El Teatre Escalante s’adhereix a la programació de Russafa Escènica

El Teatre Escalante s’adhereix a la programació de Russafa Escènica
Notícies

El Teatre Escalante s’adhereix a la programació de Russafa Escènica

Notícies

El Teatre Escalante s’adhereix a la programació de Russafa Escènica

La gran novetat de la huitena edició del festival d’arts escèniques de València Russafa Escènica, programat entre el 20 de setembre i el 7 d’octubre, serà la seua eixida del barri a través d’una programació més oberta i innovadora englobada sota el nom Russafa OUT. Aquest nou apartat incorpora programació infantil i compta amb la col·laboració del Teatre Escalante.

El director artístic del centre teatral de la Diputació de València, Josep Policarpo, ha valorat positivament aquesta nova etapa de Russafa Escènica i s’ha referit al projecte com un “element de cohesió per a la ciutadania on tenen cabuda noves expressions”.

 

Josep Policarpo en la presentació de Russafa OUT.

En el context del festival, els dies 1, 2 i 3 d’octubre, el Teatre Escalante ha programat en la Sala Matilde Salvador un espectacle de la companyia holandesa Hobe Lasai titulat Lluna. La proposta és una coreografia infantil guiada per l’experiència visual d’una gran tela blanca que es va transformant en escena i que és alhora vestuari, personatge, escenografia i intèrpret.

La dansa i la música s’uneixen en un muntatge que es basa en la idea de l’espai exterior i interior usant la tela com a nau per a conduir als xiquets i xiquetes en un divertit viatge en el qual la tela va transformant-se, i amb ella tot la resta, fins que el públic acabe estant dins d’ella per a jugar lliurement per l’espai exterior.

Lluna porta associat un taller infantil en el qual, utilitzant escenes de la peça com a base, es generen jocs de moviment amb la tela, els instruments i el vestuari dels actors.

 

L’obra està englobada dins del format Parcs de Russafa Escènica, que engloba sis propostes tant de sala com de carrer de companyies nacionals i internacionals de reconeguda qualitat i trajectòria que s’estrenaran a València.

La programació de Russafa OUT i les propostes que acull cada espai poden consultar-se en la pàgina web del festival: www.russafaescenica.com/programacion/