Skip to main content

IV Jornades de Creació d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut del 2 al 10 de Juliol de 2021

Activitats destinades a professionals de les arts escèniques, docents i totes les persones interessades a l’impacte de les arts a l’educació. Les Jornades estan patrocinades per la Diputació de València i el Centre Teatral Escalante i estan organitzades per l’AVEET (Associació Valenciana d’Escriptores i Escriptors Teatrals).

L’objectiu principal de l’activitat és apropar una visió ampla i transversal de la creació actual d’arts escèniques, fomentar tot tipus d’escriptures per a xiquetes, xiquets i adolescents i posar-les en valor en el seu desenvolupament emocional.

 

Trobada amb professionals de la Creació d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut

DATA: divendres 2 de juliol
LLOC: Sala Ultramar (C/Alzira, 9 València)

Les arts Escènic en l’ àmbit educatiu

Horaris:

10.00 h: Presentació de la trobada.
10.20 h: Introducció a la trobada a càrrec de José Beltrán Llavador, Professor titular del Dpt de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València amb la ponència “L´art com experiència educativa: imaginar futurs possibles”.

Taula 1

10.45 h: “L’art com eina d’aprenentatge. Què pot aprendre l’educació de les arts?”

Participants:

  • Tomás Motos. Director del Màster en Teatre Aplicat de la Universitat de València.
  • Jesús G. JALEO. Jornades d’animació a la lectura, escriptura i observació.

11.45 h: Pausa per al cafè.

12.00 h: “Estimular l’adolescència: experiències de creació escènica en l’entorn educatiu dels joves”

Participants:

  • Projecte Laboratoris Creador.es. Jéssica Martínez, Lucía Sáez i Mafalda Bellido.
  • Projecte Inestables por la Educación. Rafa Palomares.
  • Projecte Escena Erasmus. Daniel Tormo i Josep Valero.

13.30 h: Conclusions i tancament.

Més informació i inscripcions: www.aveet.eu
Entrada lliure amb inscripció prèvia.

 

Taller L’EXPRESSIVITAT DE L’OBJECTE, impartit per la companyia Títeres de María Parrato (Segovia)

En el teatre de titelles els personatges són interpretats per objectes, des de la titella més clàssica fins el teatre d’objectes més actual.

De quina necessitat ix eixe impuls que ens fa agafar alguna cosa amb les nostres mans per a expressar-nos, per recolzar-nos en ella, fins i tot perquè ens sorprenga a nosaltres mateixos?

En aquest taller ens ajudaran a trobar claus per a la creació d’espectacles basant-nos en l’experimentació plàstica i dramàtica que proporcionen els objectes i que determinaran la poètica i la estètica del muntatge teatral.

DATES: Del 6 al 9 de juliol
HORARI: 10:00 a 14:00
LLOC: Sala Ultramar (C/Alzira, 9 València)

Informació i inscripcions: www.aveet.eu
Quota sòcies AVEET: 20 €
Quota sòcies associacions de professionals d’arts escèniques valencianes: 30 €
Quota regular: 40 €
Places limitades.

 

Funció PALABRAS DE CARAMELO, de la companyia Títeres de María Parrato (Segovia)

DATA: 10 de juliol
HORARI: 12:00 h
LLOC: Sala Ultramar (C/Alzira, 9 València)

Subscriu-te a la nostra newsletter i gaudeix d’una atractiva programació

Subscriu-te a la nostra newsletter i et portem a casa la millor programació d’arts escèniques per a tota la família amb la garantia del segell Escalante.

Som el projecte escènic per a la infància i la joventut amb un major recorregut històric: més de dos milions d’espectadors, més de 40 produccions pròpies, més de 5.000 representacions i nombrosos premis Max, de la Generalitat Valenciana, de la AAPV, de l’AVETID, de la Crítica Teatral Valenciana, i la definitiva Medalla de Plata del Ministeri de Cultura.  

Amb un recorregut de més de tres dècades, som una experiència teatral única en tota Espanya consolidada com el projecte escènic per a xiquets-as i joves més important de l’Estat.

Subscriu-te en https://bit.ly/2ZLWwGI

#SomEscalante

Tres propostes per a albergar la seu de l’Escalante

L’antic Escalante del carrer Landerer, l’espai escènic de l’Institut Valencià d’Audiofonologia (IVAF) i un edifici de nova construcció en el solar propietat de la institució provincial al carrer Tomás i Martí són les tres propostes que la Diputació de València ha presentat als col·lectius d’arts escèniques per a acollir la seu del teatre. Tot això amb l’objectiu de prendre una decisió que reculla les aportacions tècniques i professionals del sector. Una informació que ajudarà els gestors de la Diputació a analitzar i contemplar les solucions més viables, els seus avantatges i els seus inconvenients, les estimacions de pressupostos i el seu probable temps d’execució.

Víctor Visa crearà la nova imatge de la pròxima temporada

El pintor i il·lustrador professional Víctor Visa ha sigut seleccionat entre el mig centenar de propostes de portfolio presentades per a crear la imatge gràfica de la nostra pròxima temporada 2021-2022.

La selecció ha sigut realitzada pel teatre amb l’assessorament dels Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV) i l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV).
Amb aquesta convocatòria que va tindre lloc el mes de maig, l’Escalante contribueix a obrir al màxim la participació, promoure les oportunitats per als professionals del sector i arribar a la major excel·lència en disseny.