Skip to main content

IKIMILIKILIKLIK Mi pequeña, teatre per combatre i allunyar la por

Coproduïda enguany pel GREC Festival de Barcelona i reconeguda amb el i el Premi FETEN al Millor Espai Escènic, IKIMILIKILIKLIK Mi pequeña arribarà a La Mutant el 31 de gener. Es tracta del primer treball no gestual de la companyia bilbaïna de Marie De Jongh, Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la infància i la Joventut, en el qual la paraula es converteix en un element dramàtic inapel·lable per a parlar als xiquets i xiquetes majors de 8 anys de les pors i de la valentia que requereix enfrontar-se a ells.

 

 

Amb més d’una dècada de trajectòria i nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, De Jongh ofereix una reflexió sobre la por, el seu potencial com a condicionant i el seu poder per a canviar el rumb de les nostres accions i decisions. Un teatre d’adults per a xiquets i de xiquets per a adults —tal com la companyia afirma— perquè tots gaudim aprenent a desxifrar els nostres propis temors.

Diumenge 31 de gener 18:00h La Mutant

Entrades 5€: https://bit.ly/2XHNTvD

 

La guardonada LÙ de Maduixa Teatre arriba a Escena Diversa  

La segona proposta del cicle Escena Diversa per a gaudir en família és LÙ, pel qual la companyia suecana Maduixa Teatre va obtindre enguany el Premi FETEN al Millor Espectacle i el Premi Arts Escèniques Valencianes al Millor Espectacle per a Xiquets i Xiquetes, guardons als quals se suma l’atorgat en 2019 per la Mostra d’Alcoi com a Millor Espectacle Familiar.

LÙ, que significa “camí” en xinés tradicional, és un muntatge per a la primera infància que aborda el treball infantil a Àsia i reivindica el poder de la creativitat i la imaginació com a valors fonamentals per a enfrontar-nos a la vida. La dansa, les arts plàstiques i l’audiovisual articulen en perfecta sintonia aquesta dramatúrgia sense text protagonitzada per dues xiquetes que treballen sense descans en el camp. Una àrdua labor que estes joves heroïnes, sota la direcció coreogràfica de Baldo Ruiz, transformaran en un joc per a poder sobreviure. Una evasió lúdica y creativa enfront la crueltat que pateixen milers de menors en el continent més poblat del planeta, ideada i dirigida per Joan Santacreu.

Diumenge 24 de gener a les 18:00h en La Mutant

Entrades https://bit.ly/3nJfZBo

 

 

Àfrica Hurtado, Premi de Teatre Infantil Escalante 2020

La dramaturga castellonenca Àfrica Hurtado s’ha alçat amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 per la seua obra Abril a casa, una història d’amistat epistolar entre dues xiquetes ambientada i forjada durant el confinament.

El guardó, que busca fomentar la creació i divulgació de la literatura dramàtica en valencià per al públic infantil, es consolida en la seua cinquena edició com un dels premis més destacats en la seua especialitat i reafirma l’èxit de la seua convocatòria, a la que enguany han concorregut 12 obres, el nombre més gran de candidatures presentades des de la seua creació.

El Premi de Teatre Infantil Escalante està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l’editorial Bromera. El jurat d’esta edició, compost per Adrià Novella, Berta Esparza, Ramon Roselló, Gabriel Ochoa i Sònia Alejo, va acordar per majoria de vots concedir el guardó a Abril a casa, “un text acurat, senzill i emotiu sobre la realitat de la pandèmia per a xiquetes i xiquets, i les seues conseqüències. L’amistat, els conflictes familiars o la rutina creativa d’una xiqueta són els temes tractats amb un delicadesa molt expressiva i plena d’emotivitat”.

 

 

Nautilus, una lectura actual, compromesa i ecologista de “20.000 llegües de viatge submarí”

Escena Diversa represa la seua programació aquest gener amb un viatge a les profunditats marines a través de Nautilus. 20.000 llegües de viatge submarí. Un espectacle en valencià per a xiquets majors de 6 anys en què la companyia La Negra, sota la direcció de Xavo Giménez i Toni Agustí, adapta la clàssica novel·la d’aventures de Julio Verne amb una lectura actual, compromesa i ecologista. El muntatge, que acollirà el 17 de gener La Mutant, ha sigut reconegut enguany amb el Premi FETEN per la seua proposta original per la sensibilització mediambiental.

Única funció 17 de gener a La Mutant

Entrades 5€: https://bit.ly/3a1Epmt