Skip to main content

Dotze obres concorren al Premi Teatre Infantil Escalante 2020

Amb la finalitat de fomentar la creació i divulgació del teatre infantil en llengua valenciana, el Teatre Escalante ha tancat la convocatòria de la seua cinquena edició del Premi Teatre Infantil Escalante a la qual han concorregut 12 obres. Aquest any es el que més candidatures hem rebut, la qual cosa confirma l’èxit d’aquesta convocatòria i assegura la seua continuïtat.

 

 

El Premi de Teatre Infantil Escalante reconeix cada any la millor obra inèdita de literatura dramàtica per a públic infantil en valencià i està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text per l’editorial Bromera. La composició del jurat d’aquesta edició està formada per Berta Esparza, Gabi Ochoa, Ramón Roselló, Adrià Novella i Sònia Alejo, que hauran de decidir ara quina obra rep el reconeixement. Els dos últims dramaturgs, Novella i Alejo, han sigut els guanyadors de les dues últimes edicions amb La Pau i Cremallera –que arribarà als escenaris el novembre vinent-, respectivament.

Cremallera, una història d’amistat, de superació i esperança

Cremallera és la primera de les tres produccions pròpies de esta temporada que estrenem el pròxim novembre. Una obra guardonada amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2018 que apropa al públic juvenil i adult a la realitat dels menors refugiats i que ajuda a crear consciència social en la infància per els valors que transmet.

 

 

L’amistat, solidaritat, empatia o sororitat engranen la Cremallera amb la qual la castellonenca Sònia Alejo, una de les grans renovadores de la dramatúrgia valenciana, ha construït aquest espectacle que dirigeix al costat de Xavier Puchades. Valors que emergeixen en la vida de tres xiquetes que es coneixen en una tenda de campanya i que aniran teixint una amistat malgrat les circumstàncies hostils que les envolten: guerra, exili, deportació, reagrupament, etc. “La cremallera d’aquesta tenda és la que separa el món que creen Lina, Sara i Hala, del món real al qual hauran d’incorporar-se més tard o més d’hora”, explica Alejo. Tres menors de 10, 12 i 16 anys, a les quals donen vida en l’escenari “tres actrius meravelloses, entregades i plenes d’entusiasme, Arianne Algarra, Paloma Jurado i Arantxa Talón, al costat d’un actor igual de generós com és Cotu Peral”.

Entrades 5€ en https://escalantecentreteatral.dival.es/events/event/cremallera

La memòria guardada en pots de cristall

Acomiadem el Cicle Joves amb Conservando la memoria, un viatge als records dels nostres avis traçat pel El Patio Teatro, reconegut, entre altres guardons, amb Premi a la Millor Autoria en FETEN 2020, el Premi del Festival Territori Violeta 2019, o el Drac d’Or a la Millor Dramatúrgia en la Fira de Titelles de Lleida 2019. Una delicada obra de teatre d’objectes, en la qual l’actriu i directora Izaskun Fernández relata les històries dels seus avis i àvies, utilitzant per a això les seues imatges i records introduïts en pots de cristall. Un espectacle que acollirà La Mutant el 25 d’octubre.

Entrades 5€: https://bit.ly/2GQAn40

 

Vida i identitat a un institut, del reaggetón a Verdi

Prosseguim el Cicle Joves amb Fiesta, fiesta, fiesta, de la companyia Cross Border Project. Un espectacle que aprofundeix en el sistema educatiu espanyol a través de les vides dels adolescents en un institut. Escrit, dirigit i coreografiat per Lucía Miranda, l’obra es va alçar com a finalista en els premis Max 2019 com a Millor Autoria Teatral. Professorat, personal no docent, mares i alumnat d’un institut públic van ser entrevistats per a crear aquesta obra de teatre documental. Una creació que pujarà a l’escenari del Teatre El Musical este diumenge  18 d’octubre i en la qual el reggaetón es mescla amb Verdi, les xiques amb vel són galàctiques, les flautes no sonen, a Mustafá li agraden les cristianes, i tots els adults guarden un secret.

Entrades 5€:https://cutt.ly/5grQCJi

Generació Y o Generació Z? La Lola Boreal et trau de dubtes en Spoiler Alert

A l’octubre iniciem la temporada teatral amb el primer espectacle del Cicle Joves amb En Spoiler Alert: No som unes YouTubers qualsevols, de la Lola Boreal.  Una proposta dirigida per Aurora Diago, creada i coreografiada per Patricia Pardo, que es qüestiona les realitats i els conflictes de dues generacions: la Generació I (Millenials), marcada per l’inici de la digitalització, i la Generació Z (Centenials), a la qual pertany la joventut nativa digital acostumada a continguts pràcticament infinits i immediats. Podreu veure l’espectacle, en castellà i per a majors de 12 anys, el dijous 8 d’octubre en el Teatre El Musical a les 18:00h. Vos esperem!