Skip to main content

Els universos de la imaginació de LÙ com a forma de resistència

, de Maduixa Teatre, Premi al Millor Espectacle en la Fira Europea d’Arts Escèniques de Gijón, Feten 2020, protagonitzarà el cicle Danseta que hem programat per a finals de març en el Palau de les Arts dins del marc de Dansa València.  L’Escalante repeteix així la seua col·laboració amb el festival de dansa que organitza l’Institut Valencià de Cultura al què un any més dota íntegrament de la programació infantil.

Poesia visual per a recrear els universos de la imaginació

LÙ, que significa “camí” en xinés tradicional, és un muntatge per a xiquets i xiquetes a partir de 4 anys d’edat que aborda el treball infantil a Àsia i reivindica el poder de la creativitat i la imaginació com a valors fonamentals per a enfrontar-nos a la vida. La dansa, les arts plàstiques i l’audiovisual articulen en perfecta sintonia aquesta dramatúrgia sense text protagonitzada per dues xiquetes – interpretades per Laia Sorribes i Melissa Usina– que treballen durament i sense descans el camp. Una àrdua i rutinària labor que estes joves heroïnes, sota la direcció coreogràfica de Baldo Ruiz i l’espai sonor de Damián Sánchez, transformaran en un joc per a poder sobreviure. Una evasió lúdica i escènica davant la crueltat que pateixen milers de menors en el continent més poblat del planeta, ideada i dirigida per Joan Santacreu per a celebrar els 15 anys de la seua companyia Maduixa Teatre.

Aquesta recreació dels universos de la imaginació com a manera de resistència pujarà a l’escenari del Teatre Martín i Soler del Palau de les Arts en una única funció oberta al públic el dissabte 4 d’abril. Representació a la què se sumaran les destinades específicament al públic escolar, programades des del 31 de març al 3 d’abril.

4 produccions de l’Escalante seleccionades per als Premis Max

Estem d’enhorabona, 4 de les nostres produccions pròpies han sigut seleccionades per als #PremiosMax:

Les 7 diferències, del Pont Flotant (Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil i familiar- Millor autoria Teatral per a Pau Pons)

Yolo, de Lucas Escobedo (Millor Espectacle per a públic infantil, juvenil i familiar – Millor composició Musical per a Raquel Molano)

Anna i la màquina del temps (Millor Direcció Escènica per a Cristina Fernández i al Millor Espai Escènic per a Luis Crespo)

-Valenciana, IVC Arts Escèniques Grec Festival de Barcelona (Millor Espectacle de Teatre- Millor Autoria Teatral i Millor direcció Escènica per a Jordi Casanovas- Millor Espai Escènic i Millor Il.luminació per a María de la Cámara i Gabriel Paré –Millor Actriu protagonista per a Vanessa Cano).