Skip to main content

Federico, un homenatge a la llibertat

Sota la direcció de Paco Zarzoso, La Subterrànea oferirà este diumenge 26 de gener en el Teatre El Musical un recorregut per l’imaginari, la poesia, els dibuixos i el teatre de Lorca, donant vida als seus somnis i malsons.

Una obra interpretada per Pau Gregori, Águeda Llorca, Ester Martínez i Lucía Sáez , en el qual la fantasia lorquiana cobra vida a través de la posada en escena, la lírica, els elements escènics i la música. Un homenatge a la llibertat i a la poesia d’un dels grans poetes de tots els temps.

Entrades: https://cutt.ly/HrnNyuZ

Oberta la convocatòria per a la producció d’espectacles de la temporada 2020-2021

Per a la temporada 2020-2021, obrim un procés de recerca de propostes per a la producció d’espectacles encetant una línia de treball oberta amb la professió escènica valenciana.

“La convocatòria es planteja oberta a la recepció de projectes escènics a fi de valorar-los com a futures produccions del Centre Teatral Escalante” ha explicat la diputada de Teatres, Glòria Tello. De la convocatòria podrà eixir la producció de fins a dues propostes escèniques per la pròxima temporada.

Els creadors/creadores o companyies interessades han d’enviar un dossier amb una sinopsi de la proposta, una proposta visual i d’intencions, especificar el públic al qual va adreçat, a més d’una proposta de l’equip creatiu i artístic on s’avaluarà positivament la paritat als equips creatius i artístics i qualsevol informació addicional que es considere necessària.

Es busquen propostes de xicotet o mitjà format per a públic adolescent/juvenil i per a públic infantil que treballen dins dels nous llenguatges en alguna de les seues formes escèniques (circ, dansa, teatre, arts vives, titelles…).

Tot el material s’enviarà al correu electrònic programacio.escalante@dival.es. El termini de recepció de projectes es tancarà el dilluns 10 de febrer a les 23:59 hores.

Bases: https://cutt.ly/prnCMnr

Invitació oberta per a la producció d’espectacles per al centre teatral escalante en la temporada 2020-2021

El Centre Teatral Escalante és un centre adreçat a la infantesa i la joventut, que té entre els seus objectius l’exhibició de produccions pròpies, les quals constitueixen l’element més destacat del programa d’activitats del centre, «amb un segell propi, que s’ha guanyat el reconeixement del públic, dels mitjans de comunicació i de les institucions».

Aquests objectius poden resumir-se en la necessitat de prestar un servei a la ciutadania «que oferisca qualitat i diversitat, que garantisca l’accessibilitat del públic i també la igualtat d’oportunitats per a tots els professionals que treballen amb nosaltres».

Per a la temporada 2020-2021, el Centre Teatral Escalante vol obrir el procés de recerca de propostes per a la producció d’espectacles encetant una línia de treball oberta amb la professió escènica valenciana.

En aquest sentit es planteja aquesta convocatòria oberta per a la recepció de projectes escènics a fi de valorar-los com a futures produccions del Centre Teatral Escalante.

De la convocatòria podrà eixir la producció de fins a dues propostes escèniques per a la temporada 2020-2021, atenent als criteris de producció propis del Centre Teatral Escalante.

Bases de la convocatòria

Perquè la recepció de projectes siga el més optima possible, es demana que s’envien en un arxiu únic amb el nom del projecte i el creador (per exemple: LES SET DIFERÈNCIES_EL PONT FLOTANT), en el qual s’especificarà la documentació següent:

  • Títol, creador/a i companyia.
  • Sinopsi.
  • Proposta visual i d’intencions.
  • Públic al qual va adreçada la proposta.
  • Proposta de material didàctic per a treballar als col·legis i/o instituts.
  • Currículum i/o trajectòria del creador/a o de la companyia.
  • Proposta d’equip creatiu, artístic i tècnic. S’avaluarà positivament la paritat als equips creatius i artístics.
  • Proposta pressupostària de producció (el pressupost es regirà pel model pressupostari que podeu trobar a la web).
  • Qualsevol altra informació que es considere oportuna.
  • Contacte del creador/a o de la companyia.

Criteris de valor en consideració:

  • Espectacles i/o propostes que utilitzen el valencià com a llengua vehicular (en cas d’utilitzar-se algun tipus de llenguatge verbal).
  • S’avaluarà positivament la paritat als equips creatius i artístics.
  • Que els espectacles s’adrecen a un públic específic amb propostes originals de captació de públics i/o material didàctic.

En aquest sentit es busquen espectacles amb les característiques següents:

  • Produccions de format xicotet o mitjà, preferentment per a públic adolescent/juvenil (no es descarta que s’adrecen a un públic infantil).
  • Producció de format xicotet o mitjà per a públic infantil amb caràcter multidisciplinari, que treballe dins dels nous llenguatges en alguna de les seues formes escèniques (circ, dansa, teatre, arts vives, titelles…).

Tot el material s’enviarà en un arxiu únic al correu electrònic programacio.escalante@dival.es.

En cas que l’equip de l’Escalante necessite informació addicional, es posarà en contacte amb els encarregats del projecte.

El termini de recepció de projectes es tancarà el dilluns 10 de febrer a les 23:59 hores.

La resolució es farà pública al llarg del mes de març del 2020.

La diputada delegada de Teatros
Glòria Tello Company

Viatge a la Xina mil·lenària a través d’un panda

Aquest diumenge 19 de gener convidem a xiquets i xiquetes de 3 a 7 a conéixer La casa del Panda, de la companyia italiana TPO. Un espectacle que recorre la cultura, les tradicions i les mil històries de la Xina, un país que, com aprendran els joves espectadors, ens demostra que existeixen moltes maneres d’entendre el món.

Fusta, foc, terra, metall i aigua són els cinc elements que, segons el pensament xinés, donen origen a totes les coses que coneixem. Elements amb els quals dos ballarins convidaran al públic a viatjar pel temps i l’espai en un itinerari fet de cançons i tradicions, de naturalesa i de la cultura d’una de les civilitzacions més antigues del planeta. Un recorregut immersiu a base de coreografies, imatges i paisatges sonors, guiat per un personatge molt especial: un panda.

Única funció diumenge 19 de gener 18:00h en La Mutant

Entrades 5 €: https://cutt.ly/Ere13Ah

Rob, la prodigiosa imaginació del nàufrag

La companyia valenciana Teatre de l’Abast al costat de la catalana Zero en Conducta signen la producció Rob, un espectacle sense text per a xiquets majors de 5 anys, que podrà veure’s en La Mutant aquest diumenge 12 a les 18:00h. Inspirat en el llibre Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Rob recrea la vida i aventures d’un nàufrag que combat la soledat i l’aïllament desenvolupant una prodigiosa imaginació. La tècnica visual amb ombres, el treball d’objectes i titelles, el teatre físic i gestual, i la dansa estan presents en aquest muntatge multidisciplinari interpretat per l’actor valencià Ramón Ródenas. Un personatge independent i fort que mostra la seua capacitat per a adaptar-se a les circumstàncies més difícils, gaudir dels canvis i ser feliç a força de ser creatiu, enginyós i lliure.