Skip to main content

Tomasa Sawyer arriba al Teatre Principal després d’una exitosa gira de tres anys

Després d’una intensa gira de tres anys ininterromputs pels escenaris més destacats de la geografia nacional i el reconeixement de diversos guardons, Les aventures de T.Sawyer, producció del Teatre Escalante creada per la Teta Calva, torna a casa per a pujar el seu cant de llibertat a les taules del Teatre Principal de València.

La desena de funcions matutines destinades exclusivament als escolars i programades aquest octubre en el Principal estan totes completes, la qual cosa permetrà a 3.500 xiquets i xiquetes gaudir d’aquest espectacle amb música en directe. El muntatge podrà veure’s també en sessions obertes al públic els dissabtes i diumenges de l’última setmana d’octubre i la primera de novembre.

Estrenada a l’octubre de 2016 i amb més de 130 “bolos” sobre la seua esquena, la companyia valenciana La Teta Calva ofereix la seua pròpia lectura de Les aventures de Tom Sawyer de Mark Twain, una adaptació inèdita en clau musical realitzada per María Cárdenas i Xavo Giménez. La història transcorre en un vaixell i amb el blues com a banda sonora. Coherents contra els prejudicis masclistes que va combatre Twain, els dramaturgs converteixen a Sawyer en una xiqueta intrèpida i somiadora, disposada a conquistar el món més enllà de les normes d’una societat sexista, autoritària i classista.

Yolo, a Millor Espectacle de Circ en els II Premis Arts Escèniques Valencianes

La nostra producció Yolo, creada per Lucas Escobedo, es va alçar en la gala dels II Premis de les Arts Escèniques Valencianes com el Millor Espectacle de Circ. Un guardó al qual es va sumar el que va rebre Plácido Militano com a Millor Artista de Circ per la seua participació en aquest muntatge. Reconeixements als que se sumen en el seu moment li va atorgar la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes de Gijón (FETEN) amb el Premi al Millor Espectacle de Teatre de Gran Format i Premi al Millor Espai Sonor.

Amb un destacat perfil pedagògic i interpretat per un grup d’artistes valencians amb sòlides trajectòries en el circ, el teatre i la música, Yolo, acrònim de ‘You Only Live Once’ (només es viu una vegada) va ser la primera producció estrictament de circ que va desenvolupar una institució valenciana. Aquells que encara no l’hagen vist tindran l’oportunitat de fer-ho del 26 al 30 de desembre en el Teatre Principal.

‘Anna i la màquina del temps’ s’instal•la en el Teatre Principal durant dues setmanes

Una de les nostres produccions més exitoses de la temporada passada, Anna i la màquina del temps, nominat al Millor Espectacle Infantil i Millor Escenografia en els II Premis de les Arts Escèniques 2019 de l’IVC, i el llibre del qual acaba d’arribar a les llibreries, arriba al Teatre Principal.

El muntatge, creat per Dacsa Produccions i dirigit per Cristina Fernández, s’exhibirà en el Teatre Principal del 10 al 21 d’octubre en funcions matutines per als escolars durant les pròximes dues setmanes i per al públic familiar els seus caps de setmana corresponents, tant el dissabte com el diumenge.