Skip to main content

L’ Escalante programa la millor Danseta per a Dansa València

Com a centre dinamitzador de les arts escèniques per a la infància i la joventut, i més enllà de la nostra activitat regular, enguany ens sumem a Dansa València i organitzarem el cicle DANSETA, que l’IVC va recuperar l’any passat, i que enguany reforçarem junts. Danseta amb Aracaladanza, La petita malumaluga, Fil d’arena i Zum-zum Teatre.

La companyia Aracaladanza, referent internacional en el gènere, porta a Dansa València el seu nou treball ‘Play’. Part de l’èxit d’Aracaladanza es deu a com combina la dansa amb el teatre d’objectes. Arribant a crear un estil propi, visualment poètic que ha sabut connectar molt bé amb els joves espectadors. “Play naix com un llenç en blanc, sense mirada determinada, sense inspiracions concretes. El joc es construeix amb el propi joc, que respecta l’univers poètic amb el qual sempre somiem en Aracaladanza”, diuen sobre la seua nova creació. Serà el 13 d’abril al Teatre Principal.

La companyia valenciana Fil d’arena dansa-teatre estrena la seua nova producció ‘Nina’ el diumenge 14 d’abril a Carme Teatre. “Nina ens parla d’allò avorrit que ens vol atrapar cada dia; d’una xiqueta que fa tot el que d’ella s’espera i això la va transformant en un ésser inanimat; de la nostra essència i del nostre poder per a canviar el color del món” apunta aquesta companyia col·lectiva que utilitza el cognom dansa-teatre, en trobar-se en el límit de tots dos.

Danseta també porta una proposta de carrer. ‘Hippos’ de la companyia Zoom Zoom Teatre i Quim Bigas. Un espectacle que farà les delícies dels més xicotets mentre recorren al costat dels pesats hipopòtams la cerca de ser diferent, capaç de defensar-se, i sentir-se bé amb un mateix. Zoom Zoom Teatre és un projecte artístic que es dedica a la creació, producció i difusió d’espectacles per a ‘adults’ a partir de 4 anys.

Convocatòria Premi de Teatre Infantil Escalante 2019

Requisits

Per a presentar les obres s’haurà d’omplir a través d’internet la instància, en la qual s’indicarà només el pseudònim (no el nom real) i títol de l’obra, i adjuntar un exemplar en PDF de l’obra. En la primera pàgina del pdf es farà constar el títol de l’obra i el pseudònim (no el nom real) de l’autor.

Haurà d’imprimir la sol·licitud, fins al , presentar en el Registre General d’Entrada de la Diputació de València (Plaça de Manises, núm. 4 baix, 46003 València) o per qualsevol de les formes previstes en la normativa vigent, incloent lo següent:

a) La instància que ha imprés en l’omplir el formulari en internet.
b) Obra impresa, en format paper. En la primera pàgina de l’obra es farà constar el títol de l’obra i el pseudònim (no el nom real) de l’autor.
c) Sobre tancat. En l’exterior del sobre s’indicarà el títol de l’obra i el pseudònim de l’autor. En l’interior, s’inclourà lo següent:

– Dades de l’autor (nom, cognoms, direcció, telèfon de contacte,
– Fotocòpia del DNI,
– Breu referència biogràfica i
– Declaració jurada de que la novel·la és original i inèdita, que està lliure de qualsevol compromís d’edició i no està pendent de resolució en un altre concurs literari).

Important: La presentació de l’obra és anònima. Per tant, necessàriament ha de fer-se baix pseudònim. L’obra quedarà desqualificada si el nom real de l’autor s’esmenta en qualsevol part dels documents presentats (excepte en l’interior del sobre tancat).

Documentació a aportar

-Instància .
-Obra impresa en format paper.
-Sobre tancat amb les dades de l’autor en el seu interior.

Més informació:

Enllaç oficina virtual diputació de València

Convocatòria PDF

Ausiàs March rocker i policíac

En la nostra última producció de la temporada, creada per CRIT, hem volgut revisar la figura del gran poeta Ausiàs March, un dels referents més valuosos del patrimoni literari valencià.

 

Co-escrita per Anna Marí  i Daniel Tormo, i dirigida per la mateixa Marí, L’increïble assassinat d’Ausiàs March naix de la voluntat compartida d’indagar en els nostres clàssics literaris i donar-los a conéixer. Una voluntat, ha explicat la companyia, que “té un clar objectiu de divulgació de la nostra literatura però també respon a una sèrie de preguntes que portem fent-nos com a companyia des de fa anys: fins a quin punt som fills del nostre passat? Com afecta la història i la literatura de tots els temps el nostre imaginari col•lectiu actual? És necessari conéixer el nostre passat per a poder ser plenament conscients del nostre present i poder construir el nostre futur tant des del punt de vista de l’artista com des del punt de vista del ciutadà?”.

Núria Martín, Panchi Vivó, Rebeca Izquierdo i els mateixos Daniel Tormo i Anna Marí, caracteritzats amb el vestuari de Tonuca Belloch, són els actors que ens faran viure en primera persona L’increïble assassinat d’Ausiàs March. Un espectacle policíac “concebut com un thriller, ple de suspens en què es reconstrueix un assassinat ocorregut hui en dia però que té alguna cosa a veure amb el poeta valencià”. I són els mateixos poemes de March els que configuren la banda sonora d’aquesta obra, amb la música original de Panchi Vivó, i que aniran cantats o acompanyats amb música actual: “En conjunt, un espectacle modern, trepidant, original, a vegades còmic i a vegades ple de misteri”, comenta CRIT.

L’efecte obvi que té el pas dels segles sobre la llengua, ha sigut un dels reptes principals que la companyia CRIT ha tingut per apropar la memòria del poeta i el seu context històric al públic juvenil. “Fa quasi 600 anys que Ausiàs March va escriure els seus poemes i la nostra llengua ha canviat des d’aleshores. Nosaltres estem molt a favor de les versions modernitzades dels clàssics  per a apropar la literatura d’altres temps al nostre temps. A l’espectacle, les poesies d’Ausiàs March que apareixen estan modernitzades. Algunes fins a l’extrem de dir-se en prosa o de cantar-se a ritme de rock”.