Skip to main content

Dues úniques funcions obertes al públic de Els viatgers del temps, un joc teatral i didàctic sobre la nostra història

 

L’Escalante ofereix dues úniques funcions obertes al públic familiar el diumenge 26 de febrer i el 5 de març de la seua producció Els viatgers del temps, creada per la companyia valenciana Pot de Plom i dirigida per Xavi Castillo. Un espectacle inèdit que ja han pogut gaudir els diferents grups d’escolars en les funcions matinals que, des de febrer i fins a finals de març s’ofereixen en el Teatre El Musical.
El teatre i la història es fonen en Els viatgers del temps, una aventura fantàstica per a tots els públics (+8 anys) que ens portarà a un trepidant i divertit recorregut pels esdeveniments històrics més importants que van marcar la destinació dels valencians al mateix temps que viatjarem, de manera paral·lela, per la història del teatre.
         Dels ibers a la València republicana

Un carromato de comediants que resultarà ser una màquina del temps ens permetrà viatjar al passat i el futur amb cinc eixelebrats personatges. Amb ells ens traslladarem als temps dels ibers, la batalla d’Almansa o a la València republicana al mateix temps que coneixerem les comèdies i tragèdies de l’antiga Grècia, el teatre medieval, la comèdia de l’art o el teatre social de Bertolt Brecht. Dins d’aquest periple teatral i històric coneixerem també de primera mà a personatges com Jaume I el Conqueridor, el Guerrer de Moixent, Hamlet o Felipe V.

“Es tracta d’un espectacle replet de referències teatrals i cinematogràfiques, amb un llenguatge directe i joglaresc. Una obra en la qual desfilen molts personatges i situacions divertides. I per açò també hem cuidat la part de documentació històrica, no volíem descurar la part didàctica de l’obra. La nostra intenció és que els xavals gaudisquen del joc teatral i de la història, que siga para ells una experiència enriquidora”, explica Xavi Castillo.

 

“Les aventures de T.Sawyer” en FETEN

L’Escalante i la Teta Calva  presentem avui “Els aventures de T. Sawyer” en la vintè sisena edició de la Fira Europea d’Arts Escèniques Infantil (FETEN) que se celebra aquesta setmana a Gijón.

Companyies procedents de vuit països (Argentina, Bèlgica, Itàlia, França, Portugal, Noruega i República Txeca) i quinze comunitats autònomes posaran en escena, fins a divendres que ve, prop de 200 representacions davant el públic i els professionals acreditats.

La nostra Tomasa Sawyer arriba a FETEN per a parlar de la llibertat, la rebel·lia davant l’autoritarisme, la ineficàcia del model educatiu basat en la prohibició i el càstig i la importància de gaudir de la vida.

Segons els organitzadors de l’expedició valenciana, al voltant de 600 professionals s’han inscrit en una edició que convertirà a Gijón durant sis dies en aparador de les últimes tendències escèniques en el teatre d’objectes, d’actors, titelles, dansa, circ o adaptacions de clàssics.

“Les aventures de T.Sawyer” es podran vorer de nou a València en la Sala Martin i Soler del Palau dels Arts Reina Sofia del 7 al 12 de març.