Skip to main content

La vida inventada de Godofredo Villa

L’últim vaixell cap a l’exili

06/11/2018
Info

La vida inventada de Godofredo Villa

L’últim vaixell cap a l’exili

Companyia

La Medusa

Direcció

Xavier Puchades

Autoria

Sònia Alejo

Idioma

Castellà

Data d'estrena

06/11/2018

Godofredo va ser, com altres milers, un xiquet evacuat en vaixell des de Santurtzi cap a França durant la Guerra Civil. Va lluitar amb la Resistència de la França ocupada contra els nazis durant la II Guerra Mundial i vivia a Orà quan començà la Guerra de la Independència d’Algèria. ¿Com gestionar una trajectòria vital travessada per tres guerres?

La vida inventada de Godofredo Villa és una obra on el text i els personatges són fonamentals, però també les imatges. El viatge mental de Godofredo per tot el seu recorregut vital ens trasllada a espais i moments de la història diferents i, sense grans artificis, aquest viatge mental es produeix també al cap de l’espectador.

Una obra de teatre com a homenatge a col·lectius socials i a persones particulars. El teatre com a eina per a conéixer millor l’altre i com aquest altre ens ajuda a conéixer-nos una miqueta millor. El teatre com a mitjà de transmetre la generositat.

Autoria:
Sònia Alejo

Direcció:
Xavier Puchades

Intèrprets:
Godofredo (xiquet, jove, adult, vell): Pep Ricart, Clara Crespo (filla), Arantza Pastor (mare, Nenette, Marita), Àngel Fígols (pare, soldat de la resistència, Felip VI)

Producció:
Tomás Ibáñez / La Medusa i Visitants

Compartir