Flores de España | Sala Escalante Centre Teatral

Programació

Flores de España

08/11/2018 08/11/2018

Funció públic general: dia 8 de novembre  19:30 h.

La venda de entrades és a la taquila de la Sala Matilde Salvador de 10:00 h. a 13:00 h. i de 16:00 h. a 19:30 h.

Sala Matilde Salvador – Universitat de València
Carrer de la Universitat, 2

Adults
Castellà
2 €

Sinopsi

.

Flores de España és un tríptic teatral on es representen tres problemes socials importants que les nostres institucions encara no han resolt. Sorgeix d’un espai de reflexió sobre la nostra memòria i la nostra història a través del teatre, en el qual ens volem allunyar de la nostàlgia i proposem un debat amb el públic sobre com volem construir la nostra història.

Flors per als vius

S’estima que a Espanya hi ha 120.000 víctimes de desaparicions forçoses, la qual cosa ens ha convertit en el segon país del món amb un nombre major de desapareguts. En aquest monòleg un senzill llaurador afusellat per l’exèrcit franquista du flors als seus vius amb l’esperança que el troben algun dia.

Flors per als estranys

Hui dia més de 30.000 persones desconeixen la seua identitat, s’estima que és el nombre de xiquets furtats a Espanya durant la Dictadura i la Transició. En aquesta peça una mare i una filla tracten de trobar la identitat que els pertany, mentre el silenci de les administracions no afavoreix, ni tan sols, un encontre entre elles.

Flors per a Enrique Ruano

Enrique Ruano era un estudiant d’esquerres que va ser detingut i va morir en custòdia policial en estranyes circumstàncies. La premsa, el govern i el poder judicial ocultaren a la família les nombroses incongruències d’un cas de tortura policial que va durar més de trenta anys i pel qual no va pagar mai cap policia ni càrrec polític. Un dels implicats viurà tot eixe temps amb les evidències que l’incriminen i el sistema que el protegeix.

Fitxa artística:

Dramatúrgia i text:
Raúl Quirós

Direcció:
Miguel Ángel Quirós

Intèrprets:
Rubén Labio, Ana Gijón, Emi Cainzos

Disseny d’il·luminació:
Javier Bernat

Disseny d’escenografia:
Víctor Soles

Vestuari:
Francisca Molina

Producció:
Los Sueños de Fausto, SL

Companyia:
Los Sueños de Fausto, SL