El circ innovador de Yolo reconegut en Feten 2019 | Sala Escalante Centre Teatral

Notícies

El circ innovador de Yolo reconegut en Feten 2019

El circ innovador de Yolo reconegut en Feten 2019

La producció del Teatre Escalante Yolo, creada per la Cia. Lucas Escobedo, ha sigut reconeguda en la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes (FETEN) amb el Premi al Millor Espectacle de Teatre de Gran Format i al Millor Espai Sonor.

Amb un destacat perfil pedagògic i interpretat per un grup d’artistes valencians amb sòlides trajectòries en el circ, el teatre i la música, Yolo, acrònim de ‘You Only Live Once’ (només es viu una vegada) és un espectacle innovador de circ contemporani que celebra la vida amb acrobàcies, malabarismes i llançaments impossibles al ritme de la música i les cançons en directe.

Estrenada el novembre passat al Palau dels Arts i amb totes les seues representacions amb un cent per cent d’ocupació i el cartell d’entrades exhaurides, Yolo és la primera producció estrictament de circ que desenvolupa una institució valenciana amb un equip d’artistes nascuts o residents a València. 

Per a la Cia. Lucas Escobedo, rebre el Premi al Millor Espectacle de Teatre de Gran Format i Espai Sonor en l’última edició de FETEN ha sigut una “experiència brutal, una gran alegria amb la qual es reconeix el treball d’un equip gegant que va més enllà de la fitxa artística i tècnica que signa Yolo i que s’estén a tot el meravellós equip del Teatre Escalante, al qual volem agrair el seu treball i confiança en nosaltres, i a totes les persones, que són moltes, que ens han acompanyat, animat i ensenyat a exercir aquest ofici”. Agraïment especial també, “a les hereues de José Agustín Goytisolo i Gabriel Celaya per deixar-nos utilitzar alguns dels seus poemes en Yolo i per la seua felicitació després d’una de les funcions de Gijón en les quals van estar presents”. Al que afegeix: “No podem estar més contents amb aquests reconeixements i ens agradaria continuar celebrant-ho, si pot ser, damunt d’un escenari”. I així ho faran, perquè participaran en la gira que promou la Diputació de València per 10 municipis de la província a partir del mes d’octubre i ja estan tancant calendari amb diverses ciutats espanyoles per presentar l’espectacle la pròxima temporada.