Skip to main content
Seminari

La mecànica de l’ànima

Monogràfic de manipulació d’objectes i cos (Mimo corporal i dansa)

75€
10/03/2020 13/03/2020

Fi d’inscripció: 1 de març

Info

Al llarg d’estos anys la companyia Zero en conducta teatre del moviment, ha dedicat els seus esforços i coneixements a la investigació de la fusió entre diverses disciplines escèniques del moviment. Estos són el mim corporal (Tècnica Decroux), la dansa (contemporània i hip hop) i els titelles (sobretot manipulació directa).

Objectius

 • Entendre el llenguatge i metodologia d’investigació i composició de Zero en conducta per a enriquir el llenguatge propi de l’alumne o alumna.
 • Aprendre la transposició del moviment. (Del meu cos a l’objecte)
 • Els dinamorritmes en la manipulació.
 • Antropomorfització.
 • Tècnica de màscara.
 • Coreografia en l’objecte.
 • Escolta grupal (Com crear una ànima composta de moltes)
 • Neteja, articulació i economia de moviment tant en el titella com en el manipulador.
 • La respiració (En què moment comença la vida d’un objecte?)

Programa de treball

 • Introducció al llenguatge de la companyia. Mim, dansa i titelles: Principis comuns i diferencials.
 • Titelles: Tipologia, maneres, l’objecte com un titella…
 • Manipulació des de l’estil de Zero en Conducta (Tren inferior, tren superior, cap i respiració)
 • Composició: Aprendrem la metodologia de Zero en Conducta a l’hora de crear, compondre i escoltar el titella per a entendre que és el que vol comptar.
 • Presentació: L’última sessió constarà d’una presentació del treballat i compost. Aquesta segons el centre podrà ser oberta o interna.

Materials

Tot el material que s’utilitze en el curs l’aportarà la companyia. Tant els titelles com material de construcció de titelles provisionals per al curs. Normalment este és paper Kraft.

Estructura d’una sessió

 • Calfament: Exercicis de coordinació, economia, consciència i ritme.
 • Aplicació de la tècnica al nostre cos (Agafar consciència)
 • Exercicis d’imaginació.
 • Aplicació de la tècnica al nostre titella.
 • Presentació: Del nostre treball, de manera interna.

Descarregues

Horario de Secretaría Escuela

De lunes a viernes de 9:00 a 13:00h y de 17:00 a 18.30h

Para más información, escola.escalante@dival.es
o al teléfono 601 738 316

Centre Juvenil d’algirós
C/Campoamor, 91
46022 Valencia
M. 601 738 316

Horari
MARÇ
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10
10:00 > 15:00
11
10:00 > 15:00
12
10:00 > 15:00
13
10:00 > 15:00
14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Professorat

Zero en Conducta

Zero en conducta, Teatre del Moviment és un projecte creat en el 2011 per José Antonio Puchades (Putxa) amb la intenció d’explorar el potencial expressiu de diferents arts escèniques relacionades amb el moviment. Així doncs, la seua investigació està centrada en la unió del mim corporal, la dansa, els titelles i el teatre físic en general.

La seua trajectòria comença amb NYMIO: TEATRE DIGITAL un espectacle que, des de la seua estrena en 2012, ha sigut representat més de 300 vegades en 16 països d’Europa, Amèrica i Àsia i que ha guanyat tres premis a millor interpretació.

En el mateix any s’en puja a bord Julieta Gascón com codirectora, codramaturga i intèrpret. Preparen per a la seua estrena en 2014 “ALLEGRO MA NON TROPPO”. Amb este espectacle consoliden la seua direcció artística deixant clar el seu particular llenguatge i ampliant les possibilitats corporals. Representat en diversos festivals europeus, americans i asiàtics (14 països) i guanyant 5 premis internacionals com a millor espectacle.

Ara presenten l’espectacle, “LA DERNIÈRE DANSE DE BRIGITTE”, estrenat al febrer del 2016 en l’Ateneu Popular Nou Barris. Este, ja ha recorregut Espanya, Alemanya, Itàlia, França, Polònia, Anglaterra, República Txeca, Holanda, etc. Durant la creació d’este espectacle, que ha guanyat quatre importants premis internacionals entre millor interpretació i millor espectacle, s’incorpora a la família Zero en Conducta, David Maqueda Pavo com a assistent de direcció, codramaturg i tècnic de llums i so. Estos tres espectacles i “TRASHHHHH!!!”, un migmetratge teatral, que malgrat no haver sigut estrenat oficialment, ja ha recorregut diversos escenaris del món, i guanyat el premi a millor espectacle de carrer en Haiffa (Israel), conformen fins ara, el ventall escènic de la companyia.

Els quatre espectacles segueixen actius actualment. Zero en Conducta també es dedica a la docència, centrada en la manipulació d’objectes i cos, l’assessorament artístic, i a la producció audiovisual. Tot això, sempre centrat en el llenguatge del moviment, i les seues diferents disciplines, per a enriquir la particular investigació que la companyia fa.

Zero en Conducta