Skip to main content
Curs

La dansa com a productora d’imatges i cossos crítics

Febrer amb La coja dansa

25€
01/02/2023 23/02/2023

Fi d’inscripció: 25 de Gener

Horari:  Del 1 al 23 de Febrer de 09:30 a 13:00h

Info

Amb aquest taller es pretén investigar la relació de la imatge i el cos des de la pràctica escènica contemporània. En aquest taller treballem qüestionant-nos què és representació i què és convenció escènica quan combines elements com el cos, la imatge en un espai escènic. Entenem la dansa com una pràctica corporal que és possible en el registre emmarcat d’una experiència cultural.

La dansa, com a pràctica realitzada des del cos, es disposa per una consecució d’accions i de discursos que apareixen com a resultat d’un conjunt de possibilitats històriques i polítiques. Aquestes accions es conformen com a formes de circulació de la imatge i com maneres de producció del cos.

El taller que plantegem aborda de manera integral totes les disciplines implicades en aquest proces de en el desenvolupament de la narració escènica a partir del binomi cos-imatge per a traslladar-lo a l’educació multidisciplinària.

Durant les sesións aprofundirem en l’ús de la imatge i el cos, i el seu significat en l’escena contemporània.

Objectius

  • Crear relacions entre la imatge i el cos en l’espai escènic.
  • Generar una realitat visual a través de la imatge real i la imatge processada.
  • Compondre una nova imatge sintetitzant diversos elements.
  • Re-contextualitzar el cos situant-lo a nivell de representació- imatge en llocs que tenen un contingut narratiu dins de la proposta.
  • Investigar sobre el concepte d’ombra com a contenidor d’imatge i de narració.

Descarregues

Horario de Secretaría Escuela

De lunes a viernes de 9:00 a 13:00h y de 17:00 a 18.30h

Para más información, escola.escalante@dival.es
o al teléfono 601 738 316

Centre Juvenil d’algirós
C/Campoamor, 91
46022 Valencia
M. 601 738 316

Horari

Curs del 01 al 23 de Febrer.
HORARI:
De 09:30 a 13:00

 

FEBRER
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE
    01
09:30 > 13:00
02
09:30 > 13:00
03 04 05
06 07
09:30 > 13:00
08
09:30 > 13:00
09
09:30 > 13:00
10 11 12
13 14
09:30 > 13:00
15
09:30 > 13:00
16
09:30 > 13:00
17 18 19
20 21
09:30 > 13:00
22
09:30 > 13:00
23
09:30 > 13:00
24 25 26
27 28          
Professorat

La coja Dansa

Actriu, cantant, actriu de musicals i de doblatge.

La Coja Dansa des de 2005 gestiona activitat creadora, generant espectacles per a públic familiar i adult i rebent ajudes a la producció i a les gires tant de l’IVC com de l’INAEM com de l’Ajuntament de València. L’equip de la companyia s’ha mantingut estable durant molts anys, tot i donant la benvinguda a nous participants tant a l’equip tècnic com a l’artístic.

Sota la direcció de Tatiana Clavel i Santi de la Fuente, han generat multitud d’obres, d’intervencions i d’activitats relacionades amb la dansa contemporània. Han sigut seleccionats en 2007, en 2012, en 2019 i en 2021 pel Circuit de la Red de Salas Alternativas amb els espectacles Molt a Perdre, Amagatall, Desgel i LlocJocXoc. De la mateixa manera, van participar en el programa Danza a Escena, organitzat pel Circuit de Teatres i Auditoris de Titularitat Pública i l’INAEM en 2011 amb Retrats Habitats, en 2013 amb Amagatall i en 2020 amb Desgel. Amb Atlas van ser seleccionats pel programa Circula! en 2016. També han sigut seleccionats en programes de residències com en El Graner (Barcelona), Las Naves (València), Espai Inestable (València) i La Nave del Duende (Cáceres). En 2018 reben el Premi a Millor Espectacle de Dansa del Institut Valencià de Cultura per la seua obra Medul·la. Han sigut seleccionats en certàmens com el Masdanza (Canàries), el Burgos-Nova York, el Dansalt (Salt, Girona) o el Certamen Coreogràfic de Sevilla però no han guanyat cap, i han estat presents en festivals com a L’Obert Dansa (València), la Mostra de Peces Curtes, la Marató de l’Espectacle o el Dansalona de Barcelona, el Festival Dansa a Elx
(Alacant), el Tensdansa de Terrassa, el Festival Intempèries, el Dansa València, el EllosBailanSolos de Madrid, el ALT’09 de Vigo, el Periferias d’Osca, el Festival Internacional de Teatre de Vitòria-Gasteiz, la Quinzena de Dança d’Almada (Portugal), el Fòrum for Independent Theatre Groups d’Alexandria (Egipte), Els Repérages de Lilles (França), el Tanec Praha (República Txeca), el InShadows (Portugal) o el Youmein i el Haraka de Tànger (Marroc).

Han participat en trobades coreogràfiques a Rio de Janeiro (2012) i Munic (2013).

Tatiana Clavel Gimeno

Doctora en Arts Escèniques. Des de 2004, co-dirigeix la companyia La Coja Dansa al costat de Santi de la Fuente, entre els seus camps d’investigació destaquen el cos i la imatge en escena. Treballa la inclusió de l’audiovisual en directe dins dels seus espectacles com un element més de l’escena, no sols com una escenografia sinó com un actor directe sobre la dramatúrgia escènica i el cos dels intèrprets.

Actualment és professora de Dansa Contemporània i Tecnologies aplicades (CPDV). Forma part des de 2016 de l’equip Radicants. Cicle de dansa, Pràctica, experimentació i pensament en el museu (IVAM). Co-coordinadora artística del Cicle Migrats en breu (Centre del Carme Cultura Cotemporània i Espai Inestable).

Raúl León Mendoza

Actualment docent en el Departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València, on imparteix assignatures del Grau en Belles arts i el Grau en Tecnologies Creatives. És titulat en Màster en Arts Visuals i Multimèdia per la UPV i Llicenciat en Belles arts per la Universitat Miguel Hernández.

Interessat en la cultura visual contemporània, especialment li interessen les confluències de la imatge i el so amb els àmbits socials, tecnològics i legals. Professionalment pertany a l’àmbit de les arts escèniques contemporànies on co-dirigeix espectacles en els quals es treballa sobre tecnologies de la imatge, espai, memòria i cos.

Santiago de la Fuente

Co-dirigeix la companyia La Coja Dansa juntament amb Tatiana Clavel des que va aparéixer en 2003 en el panorama artístic. També és professor en el Conservatori Superior de Dansa de València i president de Acontarmentiras, una associació dedicada al foment de la dansa i a l’ajuda a formacions emergents.

De la dansa li interessa el seu enorme potencial per a revelar la fluïdesa de les coses i per a recordar-nos que les estructures que ens organitzen i a través de les quals entenem la nostra vida també són una construcción que podria modificar-se en qualsevol moment si li canviàrem la textura.

És llicenciat en Història de l’Art, graduat en Dansa i tinc un Màster en Gestió Cultural. Ajuda en la programación del Festival Migrats que s’organitza des d’Espai Inestable. Ha rebut diversos premis per la seua labor premis, l’últim a Docent Destacat en 2021 des de la Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana.

Paula Romero Raga

Graduada en Coreografia i Interpretació de dansa contemporània pel Conservatori Superior de Dansa de València, així com pel Conservatori Professional de Dansa de València. En 2010 prossegueix els seus estudis a Itàlia en el curs de perfeccionament per a professionals Mòdem Studio Atelier de la Compagnia Zappalà Dansa (Catània). Des de 2012 fins a 2014, treballa amb diverses companyies italianes: Petranura Dansa, Twain Physical Danse Theater i Compagnia Loris Petrillo Dansa.

Actualment, col·labora amb companyies com ara La Coja Dansa, R.O.P.A, Panicmap, Atiro Hecho, Fil d’Arena, Visitants Teatre o De Soprano i Arpa. Com a coreògrafa, ha col.laborat en els muntatges de l’IVC (Institut Valencià de Cultura), Tot explota i RMINDS, així com en projectes d’altres companyies. Forma part del col·lectiu Les Juntes amb les que ha presentat diferents peces en festivals com Migrats Dansa (Valencia). Participa en projectes del ballarí i creador Vicent Gisbert i desenvolupa el seu propi treball amb el músic Martí Guillem amb qui també ha presentat una peça en el context del festival Migrats Dansa.

Com a docent imparteix classes i tallers en diversos centres privats. També ha impartit tallers en el Conservatori Professional de Dansa de València. Rep el “Premi extraordinari de la C. Valenciana 2009” en finalitzar els seus estudis en el CPDV i el premi Ballarina Destacada 2021 de l’APDCV (Associació de Professionals de Dansa de la C. Valenciana).

La coja Dansa