Skip to main content
Seminario

Fem comèdia

Abril amb Josep Maria Mestres

75€
19/04/2021 23/04/2021

Fi d’inscripció: 13 de Abril

Màxim d’alumnes: 12 (D’acord amb les restriccions del COVID-19 i l’aforament de l’aula)

Horari: De 9:30 a 14:00.

Info

Contingut

Com més va més em refermo en el convenciment que el sentit de l’humor és un dels regals més preciosos que ens pot fer la naturalesa. Bé, dic la naturalesa, però també hi hauria d’afegir l’experiència… la vida. Cadascú té el seu propi sentit de l’humor, i aquest és únic, personal i intransferible. Hi ha qui en té per donar i per vendre, i hi ha qui en té molt poc. Però, tot i així, està clar que es pot cuidar, alimentar, desenvolupar i fer créixer. Tant a la vida com al teatre.

A partir del treball d’escenes d’autors que hagin excel.lit en la comèdia en èpoques diverses, mirarem de trobar maneres de fer aflorar el nostre propi sentit de l’humor, de deixar que fluexi, de confrontar-nos-hi, de fer-nos-hi amics i de fer-lo brillar. Investigant tots els ressorts per fer que aparegui a escena: l’elocució del text, la composició corporal, les emocions, l’atmosfera, el ritme… I ho farem amb l’altre, amb el company d’escena, treballant l’escolta activa, el respecte i la generositat, conscients que al teatre un i un sempre sumen més que dos. Intentarem descobrir la manera de fer compatibles la teatralitat i l’organicitat, l’efectivitat escènica i la veritat.

 

Descargas

Horario de Secretaría Escuela

De lunes a viernes de 9:00 a 13:00h y de 17:00 a 18.30h

Para más información, escola.escalante@dival.es
o al teléfono 601 738 316

Centro Juvenil de algirós
C/Campoamor, 91
46022 Valencia
M. 601 738 316

Horario
ABRIL
DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES DISSABTE DIUMENGE
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
09:30 > 14:00
20
09:30 > 14:00
21
09:30 > 14:00
22
09:30 > 14:00
23
09:30 > 14:00
24 25
26 27 28 29 30    
Profesorado

Jose Maria Mestres

Director d’escena.

Llicenciat en Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona i en Interpretació per l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

Ha estat membre de les companyies Zitzània Teatre i Kràmpack, i director- fundador de l’Aula de Teatre de la Universitat Pompeu Fabra.

Els seus darrers treballs han estat Justícia, de Guillem Clua -T. Nacional de Catalunya-, Com els Grecs, de Steven Berkoff -Teatre Lliure-, La Golondrina, de Guillem Clua (LaZona), Los otros Gondra (relato vasco), de Borja Ortiz de Gondra, al Teatro Espaсol, El Burlador de Sevilla, de Tirso de Molina, amb la Compañía Nacional de Teatro Clásico, Los Gondra (una historia vasca), de Borja Ortiz de Gondra, al Centro Dramático Nacional… Ha dut a escena tan textos d’autors clаssics: Shakespeare (Amor & Shakespeare -Teatre Grec-, Nit de reis -TNC-, Romeu i Julieta -Teatre Lliure-), Molière (L’Avar -Teatre Goya-), Lope de Vega (La Cortesía de España -CNTC-), Musset (Fantasio -CDGC-), Turguénev (Un mes al camp – TNC-), Shaw (La casa dels cors trencats -TNC-), Wilde (Un marit ideal – Teatre Goya-, El ventall de Lady Windermere -TNC-), Guimerа (La filla del mar -TNC-), Rusiсol (Feminista -CDGC-, Llibertat! -TNC-), Víctor Català (La infanticida -CDGC-), Brossa (La Xarxa -Espai Brossa-, Cantonada Brossa – Teatre Lliure-)…, com contemporanis: Dürrenmatt (Frank V – Teatre Lliure-), Bernhard (Ritter, Dene, Voss -Teatre Romea-), Tabori
(Les Godlberg -Teatres de la Generalitat Valenciana-), Bond (Salvats -Teatre Lliure-), Mamet (Un matrimoni de Boston -Teatre Lliure-), Ravenhill (Dispara/AgafaTresor/ Repeteix -Teatre Lliure-, El maletí -Festival Grec-, Unes polaroids explícites – Teatre Lliure-), Dorfman (Purgatorio -Teatro Espaсol-), McDonagh (El tinent d’Inishmore -TNC-), Sánchez (Kràmpack, Fum, fum, fum -CDGC-), Galzeran (Cancún -Teatre Borràs-, Dakota -Teatre Poliorama-), Marber/Stridberg (Senyoreta Júlia -Teatre Romea), Graells (La décima Musa -Festival de Mérida-), Goos (Baraka) -Teatro La Latina-), Lindo (Algo más inesperado que la muerte -Teatro Infanta Isabel-), Ortiz de Gondra (Duda Razonable)…

Jose Maria Mestres