Què és? | Sala Escalante Centre Teatral

Escalante

Què és?

1985
Fantasia per a un joguet trencat
1986
Tirant lo Blanc
1993
L'illa del tresor
1995
El llibre de la selva
1997
Alícia
1999
El mag d’Oz
2005
La volta al món en 80 dies
2013
Cyrano
2015
L'Aneguet lleig
2016
Les aventures de T. Sawyer
2018
Pi

L’any 1985, la Diputació de València començava una experiència teatral única a tot Espanya que es consolidaria anys després com el projecte escènic per a xiquets i joves més important de l’Estat: un centre teatral públic, amb una clara vocació pedagògica, que s’enriquiria després amb una oferta molt més àmplia que incloïa festivals, cicles, publicacions, una escola de formació i, finalment, un espai expositiu. Tot això constitueix l’actual Teatre Escalante-Centre d’Arts Escèniques, el projecte escènic per a la infància i la joventut amb un major recorregut històric: més de dos milions d’espectadors, quaranta-dues produccions pròpies, més de cinc mil representacions i nombrosos premis Max, de la Generalitat Valenciana, de l’AAPV, de l’Avetid, de la Crítica Teatral Valenciana, i la definitiva Medalla de Plata del Ministeri de Cultura.

El Teatre Escalante s’ha convertit en el punt de referència principal per a les famílies i els centres escolars valencians que hi participen assíduament del programa anual d’activitats. També ha sigut un element fonamental en el creixement i la consolidació dels professionals valencians de les arts escèniques.

A finals de l’any 2016, un informe tècnic posa de manifest les greus deficiències estructurals de l’edifici històric que havia acollit el Teatre Escalante i la Diputació de València decideix abandonar-lo un any més tard. La institució segueix compromesa amb el projecte artístic però es veu obligada a iniciar un període itinerant per diversos teatres de la ciutat amb el nom d’Escalante Nòmada fins trobar una nova seu estable.